Kreta - de bedste strande på Kreta

Kreta har en masse forskellige tilbud til enhver, så du har mulighed for at opleve lige det du vil. Om du vil dase ved poolen eller besøge de smukke kløfter Samaria og Zakros, så har du mulighed for det hele på Kreta. En ting man simpelthen er nødsaget til at opleve når man besøger Kreta er de smukke strande. Kreta ligger som bekendt i Middelhavet og byder derfor på en hel del forskellige, men alle fantastiske strande. Der er strande til alle, det brede udvalg af strande inkluder strande til naturister såsom Sweetwater Beach eller de familievenlige strande Georgioupoli og Makrygialos. Så om du er til de populære strande pakket med festglade unge eller de ikke så turistprægede men stadig særdeles smukke strande, så finder du det hele på Kreta.

Det er vigtigt at beskytte sig selv og sine medrejsende mod solen og dermed undgå solskoldninger, der let kan ødelægge et par dage af ferien. Solen står højst i timerne fra 12:00 – 15:00 og derfor foreslår Kræftens bekæmpelse at du holder dig i skyggen i de timer. Skulle den dejlige sol alligevel være for indbydende, så husk solcremen. Som vi alle ved er det rigtig vigtigt, at påføre solcreme op til flere gange, alt efter hvor længe man er ude i solen. Dertil kan man fint supplere med en smart solhat fra zalando der dækker isse, øreflipper og næse. Disse områder bliver nemlig let solskoldede og bør derfor så vidt muligt være beskyttet når man opholder sig i solen.

Plakias Beach, Kreta. Foto: sisaphus/flickrPlakias Beach, Kreta. Foto: sisaphus/flickrTager man til de mere populære strande på Kreta er der ofte dejlige strandpromenader med diverse butikker og restauranter, men priserne kan godt være lidt høje på strandpromenaderne og derfor kan man med fordel selv medbringe snacks og drikkelse. Skulle det friste for meget med en dejlig middag og en eksotisk cocktail på strandpromenaden, så kan det også sagtens lade sig gøre til nogenlunde priser. Er man derimod til de mere afsides liggende strande, så kan det være en god ide at pakke en køleboks hjemmefra og medbringe rigelig med væske og mad til at stille sulten.

En dag ved stranden med azurblå vand og blødt sand er simpelthen den bedste måde at koble af på. At slappe af og nyde tiden med sin familie og elskede, er jo det ferie går ud på. Det gælder om at få nogle fantastiske oplevelser alt imens man lader op til igen at vende hjem til hverdagen, og lige præcis det har du mulighed for på Kreta. Kombination af oplevelser, afslapning og samvær er nøglen til en rigtig god ferie og på Kreta går det hele op i en højere enhed hvilket resulterer i en fantastisk ferie på Kreta.


 

Georgioupoli BeachGeorgioupoli BeachGeorgioupoli (se på kort)

På nordkysten, mellem Chania og Rethymnon. Dette sted er perfekt, hvis man ønsker at kombinere besøg mellem de to byer med et ophold i Georgioupoli. Den børnevenlige sandstrand strækker sig over flere kilometer og er meget populær hos græske familier fra Chania og Rethymnon.


Makriyialos BeachMakriyialos BeachMakrygialos (se på kort)

Findes i den sydøstlige del af Kreta. Ikke så mange turister, bortset fra nogle få fra de omkringliggende feriesteder. Her ligger den længste sandstrand i denne del af Kreta. Stranden ligger tilpas langt væk fra Heraklion til, at ikke så mange kører den lange vej. Vandet bliver langsomt dybt og er derfor perfekt for børnefamilier. Se video om Makrygialos


Elafonisi BeachElafonisi BeachElafonisi Beach(se på kort)

I det sydvestlige Kreta finder du Elafonisi Beach. Kretas svar på Maldiverne. En smuk tropisk lignende lagune med lyserødt sand og mulighed for at vade ud til små øer eller lange sandrevler. Selvom det er en ret lang tur at komme dertil, er området meget populært og der er mulighed for at købe lidt mad og drikke fra nogle få snack bars. Se video fra Elafonisi Beach


Falasarna BeachFalasarna BeachFalasarna Beach(se på kort)

I det rolige - ikke så turistprægede, nordvestlige område af Kreta ligger Falasarna Beach. Stranden er kæmpestor og bred, og det er som regel altid muligt at finde en god ugeneret plads med få mennesker. Se video fra Falasarna Beach

Stavros BeachStavros BeachStavros Beach(se på kort)

Findes tæt ved Chania ved spidsen af Akrotiri halvøen. Stavros er berømt, fordi det var her, at slutscenerne fra filmen "Zorba - grækeren" blev indspillet. Stranden ligger i en vidunderlig bugt med fint sand, og fordi der er et stykke vej dertil er der ikke nær så mange gæster som på mange af nordkystens strande. Video fra Olimpiada Beach nær Stavros.


Sweetwater BeachSweetwater BeachSweetwater Beach (se på kort)

Ligger tæt på Chora Sfakion på sydkysten. Naturlige kildespring tæt ved stranden holder vandet meget rent. Nogle vælger at slå et telt op og bo på stranden. Området er perfekt for naturister. Se video om udflugt til Sweetwater Beach

Vai Beach - Foto: boky1Vai Beach - Foto: boky1Vai Beach(se på kort)

I det nordøstlige område af Kreta findes her en af de mest vidunderlige, men også mest populære strande på øen. Den bliver ofte kaldt palmestranden på grund af de mange palmer som omkranser den og den er Europas eneste palmeskov- og strand. Faktisk ligner området mere Afrika end en græsk ø. Denne strand er formentlig den mest populære på Kreta. Se video fra Vai Beach


Frangokastello BeachFrangokastello BeachFrangokastello Beach(se på kort)

På sydøstkysten findes Frangokastello. Populært udflugtsmål pga. sit gamle fort. Har lange strækninger af fin sandstrand. Vandet er rent og klart - perfekt til snorkling. Video om Frangokastello Beach.


Preveli BeachPreveli BeachPreveli Beach(se på kort)

Ligger på sydkysten, næsten direkte syd for Rethymnon. Man kan kombinere et ophold på stranden her med et besøg til det populære Moni Preveli kloster. Det er dog en lidt lang gåtur ned til stranden. Det er en lille strand - omkranset af palmetræer. Den er meget populær blandt unge mennesker. Stranden er meget besøgt af udflugtsbåde, så det er bedst at komme her lidt uden for sæsonen. Se video fra Preveli Beach

Plakias - Damnoni Beach. Foto: Wolfgang StaudtPlakias - Damnoni Beach. Foto: Wolfgang StaudtPlakias Beach(se på kort)

Tæt på Preveli Beach (ovenfor) ligger Plakias. Her findes en pragtfuld strand, men området er under stærk udbygning og stranden kan være overfyldt. Hvis du foretrækker roligere omgivelser, kan du tage en båd til det nærliggende Damnoni - her er stranden måske endnu bedre og ikke så overfyldt. Video fra Plakias Beach.Video fra Damnoni Beach.


golden_beach_sgolden_beach_s Golden Beach(se på kort)

Ved Agii Apostoli, ca. 4 km vest for Chania. Golden Beach har fået sit navn pga. farven på det bløde, lækre sand. Der er lavvandet og er derfor velegnet for børn. Især i weekender kan der være mange mennesker på stranden fordi mange lokale fra Chania kommer her. Video fra Golden Beach.


 
Se filmen om Chania områdets kyster og strande

Endnu en film om Kretas strande
Rejseguides

Grækenland:

Korfu

Rhodos

Santorini

Zakynthos

Egypten:
Sharm el- Sheikh

Italien:

Trapani

  • Facebook:
  • Twitter:
  • Google+:
  • MySpace:
 

Rejser til Kreta

Rejser:

FDM travel

Bravo Tours

Primo Tours

Flybilletter:

FDM travel

 

Du er her: Hjem OPLEVELSER De bedste strande