Vejret på Kreta - Kreta vejrudsigt

KRETA HAR formentlig Europas mildeste vejr og klima. Den stærke nordvestvind - meltemi - bringer en smule afkøling på de hede juli- og augustdage. Regn i sommerperioden forekommer stort set ikke. Foråret begynder i begyndelsen af april, hvor de vilde blomster pryder hver mark og vejside, og hvor luften er mættet med duft af blomstrende appelsin- og citrontræer.

Bjergene bevirker dog, at der kan være udtalte forskelle i vejret i de forskellige områder af øen. Vinteren er mild og temperaturen når kun sjældent under 10 grader celcius.
I april nærmest eksploderer foråret og går over i sommer. Stigningen i temperaturen og det varme vejr fortsætter ind i sensommeren.


Klart

21°C

Vejret lige nu på Kreta

Klart
Luftfugtighed: 78%
Vind: N på 0 km/t

Klik her for detaljeret vejrudsigt for Kreta

 

Plakias, Kreta. Foto: Wolfgang Staudt/flickr.comPlakias, Kreta. Foto: Wolfgang Staudt/flickr.com

 

 

Kystområder: Vejret i kystområderne er tørre somre og milde vintre. Regnsæsonen starter sent i oktober og varer til marts-april. Snevejr er ekstremt sjældent i kystråderne, specielt i den østlige del af øen.

Østlige del
(Sitia området): Her er vejret mere tørt og varmere end den vestlige del (Chania området). Dette kan tydeligt ses på vegetationen i områderne. Chania er meget grønnere end det ørkenlignende Sitia område.

Bjergzonen: Vejret om vinteren i bjergzonen kan være meget koltd med store snefald. Det er ikke usædvanligt at vejene lukker til i sne. I februar 2008 faldt her 30 cm sne - se video.

På Mount Ida og The White Mountains bliver sneen liggende indtil sent i juni.

Pas på solen: Solen er stærk og UV-strålingen er høj på Kreta. En bleg nordbo skal ikke opholde sig ret længe ubeskyttet i solen før der opstår skader på huden. Beskyttelse med solcreme med høj faktor er absolut nødvendigt. Læs mere om solen og uv-index. 

 

Seaside at Chania. Foto: Thomas Münter/flickr.comSeaside at Chania. Foto: Thomas Münter/flickr.com

Januar: Vejret er koldt, regnfuldt og blæsende. Der en en periode på en uges tidi januar hvor vejret generelt er godt og vindstille. Denne periode kaldes The Halcyoon Days.

Februar: Lidt varmere og mere solrigt vejr end i januar. Som de første blomstrer mandeltræerne i februar. Vejret er omskifteligt med både varme og kolde dage.

Marts: Sædvanligvis koldt og blæsende vejr, men med mange solskinsdage. I marts 2001 oplevede Kreta en hedebølge med temperaturer op til 30° C, men dette var en undtagelse.

April: Forårsvejret på Kreta har medium temperaturer og ikke så regnfuldt. Blomster vokser frem overalt og er et fantastisk syn.

Maj: Vejret er varmt og solrigt. Regn er sjældent set efter 10. maj. Nordvestvinden (meltemi) er endnu ikke begyndt at blæse, havet er roligt og naturenog og vejret viser sig fra sin bedste side. Maj er den bedste måned for udendørs aktiviteter. Det kan dog være lidt køligt om natten.

Juni: Solen bager og det er varmt. Perfekt vejr til badning.

Juli og august: Vejret er blæsende og meget varmt. I juli og august blæser nordvestvinden. Temperaturer ofte mellem 30-35° C.

Diamonds - Elafonisi. Foto: Wolfgang Staudt/flickr.comDiamonds - Elafonisi. Foto: Wolfgang Staudt/flickr.com

September: Vejret er solrigt, mindre blæsende og lidt køligere. God måned for udendørs aktiviteter. Vær forberedt på lidt kølige nætter, især i bjergområderne.

Oktober: Solrigt vejr, få dage med blæsevejr, nogle dage med regn, specielt i den vestlige del. Vejret er perfekt for udendørs aktiviteter. Oktober er den måned hvor den traditionelle kretensiske brandy, Raki, bliver destilleret fra vindrueskaller.

November: Vejret bliver ustadigt. Der kan både være solskinsdage, grå regnvejrsdage og dage med blæst. Varmt tøj og en paraply er fornuftig beklædning. Nu starter sydvinden som sommetider fører sand med sig fra Sahara ørkenen.

December: Vejret skifter fra år til år med en blanding af blæst, vindstille, regn, sol, kolde og varme dage. Varmt tøj men også badetøj. Der er dage hvor temperaturerne langs sydkysten gør svømning muligt og behageligt.

Vejret på Rhodos

vejrviseren120

 


Rejseguides

Grækenland:

Korfu

Rhodos

Santorini

Zakynthos

Egypten:
Sharm el- Sheikh

Italien:

Trapani

  • Facebook:
  • Twitter:
  • Google+:
  • MySpace:
 

Rejser til Kreta

Rejser:

FDM travel

Bravo Tours

Primo Tours

Flybilletter:

FDM travel

 

Du er her: Hjem FAKTA Vejret på Kreta